Newsflash
ACTUALITATE Știri

Concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani - lege promulgată

de Magdalena Tănăsescu - iun. 22 2023
Concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani - lege promulgată

Asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, conform unei legi promulgate, joi, de Preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, anunță Agenția Natională de Presă Agerpres. 

Prin modificarea Articolului 26 alineatul 1) din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, a fost extinsă de la 7 ani la 12 ani vârsta până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav.

„Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, se menționează în legea promulgată.

In varianta nemodificată, Articolul 26 alineatul 1) din OUG 158/2005 prevedea că asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe