Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Colegiul Medicilor Bucureşti: Ne delimităm de cazurile de corupţie din sistemul de sănătate

de Magdalena Tănăsescu - sept. 25 2023
Colegiul Medicilor Bucureşti: Ne delimităm de cazurile de corupţie din sistemul de sănătate

Reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) condamnă ferm și se delimitează de cazurile care vizează corupția în sistemul de sănătate și practica de a lua bani de la pacienți.

Potrivit unei postări pe Facebook, CMMB susține, totodată, că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general.

Considerăm că este nedemn să existe astfel de situaţii pentru noi, ca medici. Apreciez că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzaţi că au luat şpagă, dacă acestea se vor confirma în justiţie. Majoritatea medicilor sunt oameni corecţi şi profesionişti, iar aceste cazuri de corupţie umbresc relaţia dintre medic şi pacient şi ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie. Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacţii ale oamenilor, ale societăţii. Consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, şi noi ca profesie trebuie să luăm atitudine”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti. 


De aseemenea, CMMB condamnă cazurile de dare şi primire a plicului în sistemul de sănătate.

Spunem ferm «Stop» acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a «plicului» în sistemul de sănătate, mai arată sursa citată.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe