Newsflash
Știri

CNAS: ajutorul financiar dat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare

de Florentina Ionescu - iul. 7 2022
CNAS: ajutorul financiar dat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) oferă explicații cu privire la ajutorul financiar acordat pensionarilor, subliniind că această măsură nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor.

Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022  pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei prin punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență nr.74/02.06.2022, nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială. 

stoc de medicamente

Totodată, CNAS amintește că ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022 pensionarilor ce îndeplinesc condițiile de mai sus nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAS redacției.

„Reamintim că în scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, începând cu data de 1 ianuarie 2022 pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuite aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 720/2008, a căror valoare  la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună. Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii.”, a transmis CNAS în această informare pe tema plafonului de compensare cu 90% a pretului medicamentelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe