Noi spaţii medicale, destinate în special copiilor, au fost inaugurate ieri în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, printr-un proiect în valoare de peste 900.000 de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a inaugurat joi, 12 septembrie 2024, spaţiile destinate serviciilor medicale de specialitate pentru copii, recent modernizate, din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, scrie AGERPRES, care citează un comunicat transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.
Lucrările au vizat demisolul şi parterul corpului A de clădire, unde se desfăşoară servicii medicale clinice, paraclinice şi de recuperare medicală şi spitalizare de zi pentru copii, în specialităţile pediatrie, ortopedie pediatrică, oftalmologie, ORL, neurologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, ginecologie, endocrinologie, balneologie şi psihologie.
În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de desfacere şi refacere a finisajelor existente de la nivelul tavanelor şi al pereţilor, desfacerea şi refacerea instalaţiilor electrice de iluminat şi refacerea pardoselilor.
La baza lucrărilor a stat un proiect de arhitectură de interior conform căruia au fost realizate soluţiile propuse. Au fost folosite elemente şi culori inspirate din natură, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu copiii. La nivelul pereţilor a fost montat tapet de diferite forme şi culori care să satisfacă cerinţa de protecţie a pereţilor, dar şi să redea o formă cât mai plăcută a spaţiului. De asemenea, au fost achiziţionate şi dotări necesare desfăşurării activităţii medicale în condiţii optime, în special obiecte de mobilier.
„Ambulatoriul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase a fost modernizat şi îl oferim începând de astăzi clujenilor. Aceştia au acum o alternativă la standardele modernităţii, de a se putea trata în cadrul acestui Ambulator care, în urmă cu doar câţiva ani, era falimentar şi în ruină”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
Prin investiţiile Consiliului Judeţean a fost realizat un spaţiu funcţional, performant, dotat cu echipamente moderne şi deservit de o echipă medicală de înalt nivel.
Prin extinderea, modernizarea şi adăugarea acestor spaţii destinate tratării copiilor, autoritățile speră ca în curând spitalul să poată prelua un număr de aproape 2.000 de pacienţi pe zi, „ceea ce ar reprezenta o performanţă unică în România”, a adăugat Alin Tişe.
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca are o structură organizatorică care cuprinde 24 de specialităţi clinice medicale pentru adulţi, 11 specialităţi clinice medicale pentru copii şi 5 laboratoare medicale, asigurându-se un flux cuprins între 1.000 şi 1.200 de pacienţi pe zi.
Sursa foto: https://www.facebook.com/cjcluj/posts/pfbid0gRxVGQwaFoaoNKj3AAYTa4hLAZhztsCH4nQ5PzTbPyf247MDJaq8yLy6ryGErJU2l
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe