Newsflash
Cultură

Cină cu... surprize la Teatrul de Comedie

de Candid STOICA - mar. 10 2023
Cină cu... surprize la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie a adus pe scenă o piesă cu subiect contemporan, de Lia Bugnar, care a beneficiat de premiere și la alte teatre, autoarea bucurându-se de atenţia actualilor manageri ai teatrelor.

Masculin Feminin e un fel de piesă „cu teză”, care vrea să ne arate că în majoritatea oamenilor există o dualitate, masculin și feminin, de care a scris în cărţile sale Platon. Spectacolul în sine, în afară de scena de început, nu este unul în sensul obișnuit. Este mai degrabă o înșiruire de monologuri în care personajele își expun părerile despre schimbarea de sex, care pentru unele categorii de oameni a devenit o problemă vitală.

Marius Manole și Laura Cret foto Teatrul de ComedieOK
Marius Manole și Laura Creș; foto: Teatrul de Comedie

 

Totul începe cu o cină pregătită în familie în care soţia îi spune soţului că vor avea un copil, iar acesta o anunţă că el se pregătește pentru o operaţie de schimbare de sex. Mărturisirea o lasă perplexă pe soţia sa, nefiind deloc atitudinea pe care ar fi așteptat-o. Complicaţiile vin apoi în avalanșă și ceea ce părea a fi o seară demnă de trecut la amintiri tandre de cuplu devine începutul sfârșitului.

Spectacolul pus în scenă de autoare într-un decor minimal, semnat tot de ea, este interpretat de o echipă de actori admirabili: Marius Manole, Laura Creţ, Teodora Stanciu, Ilona Brezoianu, Anghel Damian. Aceștia reușesc să amuze publicul odată cu participarea la cele întâmplate și la confesiunile, uneori dramatice, ale celor ce nu se simt bine în corpul în care s-au născut, dorindu-și o schimbare.

Toate bune și frumoase, cum ar zice orice om obișnuit. Ai dreptul să visezi și să fii nemulţumit de cum ai apărut pe lume. Dar mă întreb ce s-ar întâmpla dacă 10-15% dintre oamenii acestei ţări, și poate și din altele, și-ar schimba sexul?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe