Newsflash
OPINII

Chirurgul Constantin Isac

de Daniel LĂCĂTUŞ - ian. 24 2012
Chirurgul Constantin Isac
   Entuziast şi cu o putere de muncă extraordinară, aşa şi-l amintesc locuitorii oraşului Călan pe doctorul Constantin Isac, la aproape trei ani de la plecarea dintre noi (28 martie 2009).
   Chirurgul Constantin Isac a fost cetăţean de onoare al oraşului Călan. S-a născut la 22 mai 1927 în satul Orăşani, comuna Ostroveni (judeţul Dolj), într-o familie de intelectuali: Ion (învăţător) şi Sita. Şcoala primară a absolvit-o în satul natal, după care a ales Liceul Militar din Craiova. În ultimul an participă la o răscoală politică împreună cu mai mulţi colegi, pentru care este închis o lună, ulterior mutat disciplinar la un liceu civil. După terminarea studiilor liceale se înscrie la Facultatea de Medicină din Cluj. După absolvire a fost repartizat ca medic stagiar în localitatea Mănăstireni din judeţul Cluj. La finele stagiaturii a primit repartiţie la Deva, la spitalul regional, ca medic chirurg. În 1960 s-a mutat la Spitalul Călan. De spitalul şi mai târziu policlinica din Călan a rămas legată întreaga sa activitate profesională. Numărul operaţiilor efectuate, reuşite, se estimează la 30.000, în plus a răspuns permanent de rezolvarea accidentelor de muncă din combinatul siderurgic din localitate. S-a pensionat la 65 de ani, cu toate acestea a continuat să meargă benevol la cabinetul din policlinică, trei-patru ore pe zi. Odată cu ieşirea sa la pensie s-a desfiinţat şi secţia de chirurgie din spital. Avea un program ordonat şi echilibrat, bucurându-se de armonia din familie.
   Ca recunoaştere a meritelor în profesia sa, Consiliul local şi Primăria, Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor l-au decorat şi i-au acordat titluri onorifice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe