Newsflash
ACTUALITATE Știri

CFR: Farmacistul are nevoie de repoziționare în cadrul sistemului de sănătate românesc

de Magdalena Tănăsescu - sept. 25 2023
CFR: Farmacistul are nevoie de repoziționare în cadrul sistemului de sănătate românesc

Mesajul transmis de Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) vine pe fondul celebrării, pe 25 septembrie, a Zilei Mondiale a Farmacistului.

Federația Farmaceutică Internațională (FIP) a stabilit ca temă a acestei zile: „Farmacia consolidează sistemele de sănătate”, având în vedere faptul că sistemele de sănătate din întreaga lume se recuperează din criza COVID-19. 

„Mesajul FIP pentru campania din 2023 este clar: «Lăsați farmaciile să facă mai mult!», iar viziunea Colegiului Farmaciștilor din România este în deplin acord cu FIP. În situația actuală, când asistăm la scăderea interesului tinerilor pentru profesia de farmacist, demonstrată de numărul celor înscriși și rezultatele la admiterea la facultățile de farmacie din acest an, suntem obligați să acționăm imediat! De fapt, să urmăm aceeași cale a demersurilor demarate, de abordare de noi servicii farmaceutice. Mai târziu decât colegii noștri din alte state europene, dar cu dorința fermă de a recupera timpul pierdut”, se arată într-o postare pe Facebook.

Farmacia comunitară a parcurs deja etape pe acest drum. Este vorba de testarea rapidă de diagnostic pentru COVID-19, vaccinarea antigripală, depistarea nivelului de risc de diabet zaharat. 

„Știm deja că avem datoria să consolidăm contribuția pe care o aducem sistemului de sănătate. Știm că trebuie să luptăm pentru a redobândi credibilitate și respect din partea autorităților, a celorlalți profesioniști din domeniul sănătății, a pacienților și nu în ultimul rând pentru a recâștiga respectul de sine”, a declarat prof. dr. farm. Dumitru Lupuliasa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe