Newsflash
Știri

Certificat digital cu timbru securizat care atestă prezența anticorpilor

de Dorina Novac - dec. 11 2020
Certificat digital cu timbru securizat care atestă prezența anticorpilor

MedLife va emite primul certificat digital cu timbru securizat care va atesta în cazul persoanelor ce au trecut prin boală faptul că au dobândit anticorpi pentru COVID-19.

Pentru a evita infectările în masă cu COVID-19, pneumonia virală cauzată de virusul SARS-CoV-2, precum şi a numărului tot mai mare de persoane considerate vindecate, Sistemul Medical MedLife va emite, în premieră, prin intermediul Imprimeriei Naționale, un certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții care au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

anticorpi
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit unui comunicat de presă, aceste certificate vor atesta existența anticorpilor ce protejează pentru o anumită perioadă persoanele vindecate de COVID-19.

Certificatul unic însoțit de timbru securizat va fi disponibil, la cerere, în mai multe limbi și va ajuta persoanele care au trecut prin boală să se integreze mai ușor în comunitate sau la locul de muncă.

 

„Este de precizat faptul că acest certificat nu conferă cu certitudine o garanție a imunității la reinfectare sau la propagarea COVID-19. (...) conform studiilor publicate de principalii producători aflați în faze finale de aprobare la autoritatea Europeana EMA și cea a Statelor Unite FDA (...), după 2-3 săptămâni de la prima doză, peste 80% dintre persoanele vaccinate dezvoltă anticorpi, iar aceste certificate vor confirma sau nu aceste rezultate pentru pacienții nostri”, a spus Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Timbrele aplicate pe certificatul digital vor fi tipărite în cadrul unei colecții unice și reproduc imaginea unui virus înconjurat de anticorpi. Colecția de timbre destinată pacienților care au dovândit anticorpi la COVID-19 este produsă într-un număr limitat, de câteva sute de mii.

MedLife - Timbru

Sursa citată precizează că compania va utiliza aceste timbre și pentru rezultatele istorice ale persoanelor care au avut o probă pozitivă PCR, în contextul în care există deja țări care condiționează intrarea pe teritoriul acestora a unor astfel de probe realizate în ultimele 6 luni, dar nu mai noi de 30 de zile.

De asemenea, compania lucrează deja la un sistem de identificare digitală cu ajutorul căruia, pe baza unui cod de bare să se poată face asocierea identității unei persoane cu rezultatele la analizele pentru coronavirus.

Pentru a putea intra în posesia unui astfel de certificat unic cu timbru securizat, va fi nevoie ca pacientul care a trecut prin boală și care a dobândit anticorpi să completeze pe site-ul companiei un formular în baza căruia solicită acest certificat.

Pentru pacienții care vor să facă dovada unui rezultat istoric PCR, este nevoie să acceseze secțiunea „Contul meu” de pe site-ul MedLife, să descarce rezultatul PCR și în baza acestuia să solicite online sau fizic, în recepție, certificatul cu acest timbru securizat.

Certificatul va fi disponibil în mai multe limbi, la cerere. Iar abonații vor putea beneficia gratuit de acest certificat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe