Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cererea pentru terapii de medicină alternativă de prevenție a crescut cu peste 50% în ultimul an

de Magdalena Tănăsescu - sept. 19 2023
Cererea pentru terapii de medicină alternativă de prevenție a crescut cu peste 50% în ultimul an

Românii sunt tot mai interesați să rezolve problemele de sănătate prin medicina holistică, în completarea medicinei clasice, cererea pentru terapii de medicină alternativă pentru prevenție crescând cu peste 50% în ultimul an.

Potrivit unui comunicat remis redacției, peste 80% din persoanele care apelează la medicină alternativă sunt femei, predominant cu vârsta între 28 și 55 ani.

„Doamnele se prezintă cel mai des la noi pentru rezolvarea unor aspecte diverse, cum ar fi problemele digestive, intoleranțele alimentare, dureri de cap, dureri de pelvis, prevenirea intoxicării ficatului, probleme de nutriție și probleme emoționale. Bărbații, în schimb, vin cu probleme cardiovasculare, probleme de potență și fertilitate, inflamații prostată și boli metabolice (diabet). Numărul pacienților bărbați este în creștere accelerată de la an la an, de trei ori mai mult în 2023 față de 2019”, a afirmat Maria Mihăilă, fondator Getika Holistic Life.

Aceasta a precizat că majoritatea pacienților sunt din București, însă vin tot mai multe solicitări de la persoane din județele apropiate, inclusiv din Argeș, Vâlcea, Ialomița, Călărași sau Giurgiu. Din punct de vedere statistic, cei mai mulți pacienți cheltuiesc în medie între 1.000 și 2.000 lei pe un plan de tratament holistic pe trei luni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe