Newsflash
ACTUALITATE Internaționale Știri

Cercetători și specialiști români se reunesc la 4BiOMed

de Florentina Ionescu - sept. 29 2023
Cercetători și specialiști români se reunesc la 4BiOMed

Asociaţia Biomentorhub organizează, în 30 septembrie a.c., evenimentul 4BiOMed, la Londra.

Acesta este axat pe networking și ideaţie, aflându-se la intersecţia bioștiinţelor, medicinei și tehnologiei. 

Prin evenimentul de la Londra, organizatorii plănuiesc să aducă laolaltă cercetători și specialiști români din alte trei sfere profesionale, interesaţi să construiască sau să se alăture unui startup în domeniile biotech/medtech sau să descopere oportunităţi de colaborare și angajare în industria de profil din România.

Evenimentul este organizat pentru diaspora știinţifică românească și pentru comunitatea știinţifică din România, a punctat, pentru Viaţa Medicală, Michael-Bogdan Mărgineanu (foto), fondator și președinte al platformei Biomentorhub: „Prin acest eveniment reunim nu doar cercetători în bioștiinţe și medicină, ci și profesioniști din alte domenii, cum ar fi tehnologia, specialiști IT, specialiști în business development, interesaţi de domeniile bioștiinţă și medicină, și, nu în ultimul rând, medici. Vrem să aducem împreună aceste categorii profesionale, tocmai pentru a crea interacţiunea de care este nevoie”.

Noi posibilităţi de colaborare 

Un alt obiectiv al evenimentului este de a fi catalizatorul menit să ducă la dezvoltarea unor noi colaborări, a unor noi proiecte, care să fie ţintite și spre România, a mai precizat fondatorul platformei Biomentorhub: „Practic, ne dorim să le aducem [participanţilor] în atenţie ceea ce ar putea realiza în România, care sunt organizaţiile și instituţiile cu care se pot conecta pentru a explora posibilităţi de colaborare”.

În cadrul evenimentului sunt implicate câteva organizaţii partenere din România, care susţin antreprenoriatul în sănătate, în biotech, în medtech. De asemenea, este implicat un cluster format din institute și companii care facilitează colaborarea. „Avem și companii, cum este cazul unuia dintre partenerii noștri (un jucător din industria farmaceutică – n.red.), care oferă oportunităţi profesionale în interiorul companiei.” 

4BiOMed are ca principale scopuri atât facilitarea conexiuniunilor și a accesului la resurse și expertize internaţionale, cât și crearea unor oportunităţi de progres și excelenţă a cercetării știinţifice în cadrul academic, industrial și antreprenorial. Evenimentul va cuprinde prezentări din partea unor invitaţi speciali, sesiuni de speed networking și brainstorming (ideaţie). În program se regăsesc prezentări pe teme precum: aplicaţiile machine learning în dezvoltarea de noi imunoterapii pentru cancer; oportunităţile de colaborare oferite de ecosistemul de inovare medical ș.a. Detalii despre înscrieri puteţi găsi pe: biomentorhub.ro/4biomed.

Biomentorhub este o asociație nonguvernamentală care are printre obiective dezovoltarea cercetării științifice din România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe