Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină la UMF „Iuliu Hațieganu”

de Magdalena Tănăsescu - ian. 18 2024
Centru de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a investit, în 2023, un milion de euro pentru dotarea Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină cu 11 simulatoare de ultimă generație.

Banii provin din fonduri europene, iar tehnologia care stă la baza acestor simulatoare rafinează maximal procesul de simulare și creează medii aproape complet suprapuse cu realitatea clinică. 

 

„Prin această dotare recentă a Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină sunt acoperite peste 95% din toate procedurile intervenționale din medicina umană: chirurgie robotică, chirurgie laparoscopică, endoscopie digestică și eco-endoscopie, ecografie și endoscopie intervențională, artroscopie, bronhoscopie, angiografie, ginecologie, endourologie”, se menționează într-o postare pe Facebook.

 

Noile simulatoare utilizează realitatea virtuală, realitatea augmentată, tehnologia haptică sau medii virtuale cu niveluri diferite de dificultate. 

 

„Tehnologia înaltă din dotarea acestor simulatoare permite medii de simulare foarte aproape de pacientul real și dobândirea de către medici a abilitităților practice pentru tehnici și proceduri complexe. Astfel, medicii pot realiza virtual intervenții chirurgicale, pot rezolva incidente sau complicații ce pot să apară în timpul procedurii și pot cuantifica consecințele intervenției asupra pacientului”, se mai spune în postare.

 

Fiecare simulator deține o bibliotecă digitală cu multiple proceduri (clasificate pe specialități sau patologii), precum și posibilitatea pentru fiecare utilizator de a-și memora și păstra evoluția performanțelor.

 

„Considerăm această achiziție ca absolut vitală pentru acoperirea programei de simulare. Însă, scopul final al acestor investiții este de a crește siguranța și îngrijirea pacienților”, subliniază specialiștii din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe