Newsflash
ACTUALITATE Știri

Carmen Orban: Este nevoie de o reformă în sănătate

de Magdalena Tănăsescu - mai 22 2024
Carmen Orban: Este nevoie de o reformă în sănătate

Potrivit consilierului Carmen Orban, în țară există spitale care nu pot oferi servicii medicale „corecte”, în acest context fiind nevoie de o reformă în sănătate.

Consilierul premierului Marcel Ciolacu a făcut această declarație miercuri, 22 mai a.c., în cadrul Conferinţei „Pria Financing the Healthcare System in Romania”. 

„Sunt spitale care oferă servicii medicale corecte şi îşi depăşesc contractul cu casa, sunt spitale care oferă o performanţă absolută, dar sunt şi spitale care nu pot oferi servicii corecte. Orice manager din ţara asta dacă se confruntă cu o lipsă majoră de finanţare nu poate să facă performanţă. (...) Este clar că este nevoie de o reformă în sănătate”, a spus Carmen Orban, citată de Agerpres


Aceasta a precizat că există spitale care au în structură secţii de neurochirurgie sau secţii de ginecologie, dar nu au decât un ginecolog sau un neurochirurg.

„Cred că dacă facem o mapare corectă a tuturor spitalelor din ţara aceasta şi dacă am fi oneşti unii cu alţii am vedea în mod cert şi concret fiecare spital ce servicii medicale poate oferi”, a mai spus consilierul.

Carmen Orban consideră că mediul privat ar putea să vină cu fonduri private şi să ofere infrastructura lui pentru servicii de care statul are nevoie.

„Cred că trebuie să regândim şi ar trebui să profităm şi de mediul privat şi ar trebui să avem un echilibru în toate. (...) Cred că mediul privat este un mediu pe care ne putem baza ca şi colaborare, nicidecum ca şi competiţie. (...) Mediul privat poate fi un mediu care să vină cu fonduri absolut private şi să ofere infrastructura lui pentru servicii de care statul are nevoie pentru că există foarte multe servicii medicale deficitare în ţara noastră”, a subliniat oficialul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe