Newsflash
Știri

Caravană mobilă pentru screeningul hepatitelor virale în judeţul Suceava

de Florentina Ionescu - ian. 11 2023
Caravană mobilă pentru screeningul hepatitelor virale în judeţul Suceava

De miercuri, 11 ianuarie, caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D şi C a pornit la drum. Prima oprire are loc în Vicovu de Jos, judeţul Suceava.

Prin intermediul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening şi stadializare LIVE(RO)2-EST se caută să se asigure un grad ridicat de aderenţă la populaţia din zone din regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate: localităţi izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localităţi în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST etc. 

Hepatita C

În plus, pentru a se oferi o şansă tuturor pacienţilor depistaţi în proiect să-şi continue investigaţiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi va participa la caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv.

Caravana a fost posibilă prin implicarea autorităţilor locale şi a partenerului proiectului, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES.

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D şi C este o acţiune care se desfăşoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi direcţionare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în parteneriat cu ARAS - Asociaţia Română Anti-SIDA şi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Accentul, pus pe depistarea precoce

Proiectul LIVE(RO)2 - EST - program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi direcţionare spre tratament ale pacienţilor cu boli hepatice cronice secundare infecţiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Prioritatea de investiţii 9.iv: Creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 755/4/9, şi se desfăşoară în perioada 11 august 2020-29 decembrie 2023. Proiectul este implementat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în parteneriat cu ARAS - Asociaţia Română Anti-SIDA şi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi.

Mai multe informații găsiți pe livero2-est.umfiasi.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe