Newsflash
Știri

Caravană de screening a cancerului de col uterin, în Brașov

de Florentina Ionescu - apr. 12 2023
Caravană de screening a cancerului de col uterin, în Brașov

79 de femei s-au prezentat sâmbătă la caravana de screening a cancerului de col uterin organizată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin a fost prezentă sâmbătă, 8 aprilie 2023, în parcarea Coresi Shopping Resort din Braşov. Astfel, 79 de femei s-au prezentat la caravană pentru testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

test-babes-papanicolau

„Aş vrea să felicit doamnele şi domnişoarele care au decis să se prezinte la caravana de screening, desfăşurată sâmbătă la Braşov. Este foarte important ca fiecare femeie să fie informată despre cancerul de col uterin, despre metodele de prevenire, despre importanţa testării. Acesta este scopul caravanei mobile, de a oferi tuturor femeilor acces la consult şi testare gratuită, de a forma deprinderi, de a schimba atitudini şi de a demonta mituri”, a declarat Şef Lucrări dr. Cosmina Uzun, manager proiect.

Conferință la Brașov

De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, (marcată la 7 aprilie), echipa proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, derulat de SCJU Târgu Mureş, a organizat în Braşov conferinţa de promovare a acestui proiect.

Acţiunile prilejuite de Ziua Mondială a Sănătăţii s-au organizat la nivelul tuturor judeţelor din regiunea Centru, prin mobilizarea femeilor spre centrele de screening, iar caravana de screening s-a deplasat în judeţele Alba şi Braşov.

În Braşov, accesul femeilor la servicii medicale de screening, respectiv testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, se realizează în cadrul centrului de recoltare organizat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov - Cabinetul de Planning Familial (Policlinica Tractorul, Str. Olteţ nr. 2, Parter), de luni până miercuri între orele 08:00-13:00, marţi, joi și vineri între orele 14:00-17:00, telefon 0724.248.970.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe