Newsflash
Știri

Buzău: mii de teste COVID expirate au fost abandonate lângă oraș

de L. Budin - apr. 10 2023
Buzău: mii de teste COVID expirate au fost abandonate lângă oraș

Testele ar fi fost aruncate de o persoană care a vrut să eludeze legea, toate datele de identificare ale proprietarului fiind şterse de pe cutii, susține viceprimarul orașului.

Conducerea Primăriei Buzău va depune o sesizare la Poliţie după ce, în ctest-rapid-covid

Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău, în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu.

Pentru a identifica persoana care a abandonat testele expirate, viceprimarul Apostu a anunţat că va fi depusă o plângere la Poliţie.

Acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi (...). Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale”, a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău.

Verificări ar putea desfăşura şi Garda de Mediu Buzău, la sesizarea primăriei orașului.

Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe