Newsflash
Internaționale

Beneficiile lecţiilor de pian

de Dr. Diana Andronache - dec. 16 2022
Beneficiile lecţiilor  de pian

Un studiu publicat recent demonstrează impactul pozitiv pe care îl are dobândirea aptitudinii de a cânta la un instrument muzical asupra capacităţii creierului de a procesa imagini și sunete.

16.3pianRezultatele publicate în revista Nature Scientific Reports arată că participanţii care au urmat lecţii de pian, o oră pe săptămână, timp de 11 săptămâni, au avut îmbunătăţiri semnificative în recunoaşterea schimbărilor audio-vizuale din mediu și au raportat mai puţine stări de depresie, stres și anxietate.

Aceste modificări nu au fost însă observate și în grupul participanţilor care au ascultat muzică (aceeași cu cea pe care cei din grupul muzical au învăţat să o interpreteze la pian) sau în grupul non-muzical, unde participanţii au studiat sau au citit.

Cercetătorii de la Universitatea din Bath, autorii studiului, sugerează că antrenamentul muzical ar putea fi benefic pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală, iar cercetări suplimentare sunt în curs de desfășurare.

Citiți și: Monitorizarea emoţiilor cu un tatuaj inteligent

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221202124841.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe