Newsflash

Prof. dr. Horaţiu D. BOLOŞIU


PLACEBO vs NOCEBO

de Prof. dr. Horaţiu D. BOLOŞIU - ian. 24, 2012

Toţi ştiu ce este placebo… până când îi întrebi!

Aserţiunea din motto este adevărată şi în întregime explicabilă în contextul etimologiei eratice a termenului şi ca urmare a utilizării sale, mai mult sau mai puţin potrivită, într-un domeniu atât de „neregulat“ al medicinii, cum este răspunsul terapeutic. Nu există specialitate în cadrul căreia se administrează remedii, care să nu fie confruntată cu problemele practice, dar şi doctrinare, adesea chiar filosofice, pe care le ridică fenomenul placebo şi „fratele rău“ al acestuia – efectul nocebo.

 

 

Actualităţile Reumatologiei, dezbătute la Congresul OsArt 2011

de Prof. dr. Horaţiu D. BOLOŞIU - iun. 10, 2011

   Reumatismele inflamatoare şi colagenozele, osteoporoza şi boala degenerativă a articulaţiilor periferice au fost principalele teme dezbătute recent, la al 11-lea Congres Naţional al Fundaţiei Române de Osteoartrologie OsArt. Despre această reuniune scrie dl prof. dr. Horaţiu D. Boloşiu, preşedintele OsArt şi preşedintele Societăţii Române de Reumatologie. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe