Newsflash

Dr. chim. Aneta ŞERBESCU


Examenul citologic în diagnosticul cancerului pulmonar

de Dr. chim. Aneta ŞERBESCU - iul. 18, 2014

Diagnosticul neoplasmului pulmonar pe baza probelor citologice a devenit una din cele mai ambiţioase arii ale investigaţiilor paraclinice din cadrul acestei afecţiuni. Detalii privind criteriile morfologice de diagnostic, alături de avantajele şi dezavantajele metodei, sunt expuse de dr. chim. Aneta Şerbescu.

Lavajul bronhoalveolar instrument de diagnostic în proteinoza alveolară

de Dr. chim. Aneta ŞERBESCU - feb. 20, 2013

Rubrica In vitro şi-a propus să ilustreze importanţa cercetării ştiinţifice fundamentale şi a investigaţiilor paraclinice în diagnosticul diverselor afecţiuni. Un exemplu aduce dr. chim. Aneta Şerbescu, cu argumente în favoarea utilităţii lavajului bronhoalveolar în diagnosticul proteinozei alveolare. Cu acest prilej, relansăm invitaţia specialiştilor din întreaga ţară, de a împărtăşi colegilor din cazuistica proprie.

Sindromul hemoragic alveolar difuz

de Dr. chim. Aneta ŞERBESCU - dec. 28, 2012

 Sindromul hemoragic alveolar constituie întotdeauna o urgenţă diagnostică şi terapeutică. Metoda ideală pentru confirmarea acestuia este lavajul bronhoalveolar, după cum aflăm, la rubrica In vitro, din articolul semnat de dna dr. chim. Aneta Şerbescu.

Lavajul bronhoalveolar în infecţiile oportuniste

de Dr. chim. Aneta ŞERBESCU - nov. 5, 2010

    Lavajul bronhoalveolar (LBA) este o metodă indispensabilă în explorarea complexă a plămânului, fiind uşor accesibilă în practica pneumologică. Metoda constituie o veritabilă „biopsie biologică“, uşor de repetat, deosebit de utilă pentru diagnostic, urmărirea evoluţiei şi înţelegerea fiziopatologică a evenimentelor care se desfăşoară în plămân în ansamblu. Simplitatea şi lipsa de agresiune îi conferă un loc deosebit printre tehnicile de studiu ale patologiei pulmonare la nivel interstiţial şi alveolar. LBA reprezintă metoda optimă pentru diagnosticul unei infecţii oportuniste la pacienţii imunocompromişi, după cum ilustrează dna dr. chim. Aneta Şerbescu, la rubrica In vitro.
 

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe