Newsflash

Dr. Costel VLAD


Tehnica Burnei în tratamentul luxaţiei congenitale şi posttraumatice de cap radial

de Dr. Cristi Adrian GHINEA - apr. 3, 2013

Şcoala românească de ortopedie pediatrică se poate mândri cu numeroase rezultate remarcabile, recunoscute pe plan mondial. Printre acestea se numără şi un procedeu original, imaginat şi pus la punct de prof. dr. Gheorghe Burnei, o soluţie terapeutică de succes şi cu multiple avantaje, în luxaţia capului radial. Evaluarea metodelor de tratament chirurgical folosite în această afecţiune, precum şi descrierea tehnicii operatorii ce poartă numele chirurgului român, într-un amplu articol semnat de un colectiv de tineri specialişti.

Osteosarcomul (II)

de Prof. dr. Gh. BURNEI - ian. 16, 2013

Chimioterapia şi tratamentul chirurgical al osteosarcomului permit salvarea vieţii şi, uneori, chiar şi a membrelor. Principiile terapeutice ale acestei afecţiuni maligne sunt detaliate în ultima parte a articolului semnat de prof. dr. Gheorghe Burnei şi colaboratorii săi.

SARCOMUL EWING – concepţii curente de diagnostic şi tratament (3)

de Prof. dr. Gh. BURNEI - aug. 21, 2009

În trecut, prognosticul acestei afecţiuni era rezervat, rata supravieţuirii la cinci ani fiind sub 10%. În ultimii ani, rata de supravieţuire la cinci ani a crescut la 75%. Îmbunătăţirea prognosticului s-a datorat diagnosticării precoce şi asocierii dintre chimioterapie, chirurgie şi radioterapie. (...)

SARCOMUL EWING – concepţii curente de diagnostic şi tratament (2)

de Prof. dr. Gh. BURNEI - aug. 14, 2009

Diagnosticul cel mai des evocat este cel de osteomielită, mai ales când este vorba de un adolescent sau adult. Febra, semnele locale de inflamaţie, hiperfixarea scintigrafică vin în sprijinul acestui diagnostic. (...)

SARCOMUL EWING – concepţii curente de diagnostic şi tratament (1)

de Prof. dr. Gh. BURNEI - aug. 7, 2009

Cel care a descris tumora a fost James EWING, în anul 1921. Iniţial a numit-o endoteliom difuz, crezând că este derivat din ţesutul vasoformator. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe