Newsflash
Internaționale

Australia: urșii koala mor din cauza chlamydia

de Florentina Ionescu - mai 10 2023
Australia: urșii koala mor din cauza chlamydia

Tot mai mulți urși koala mor din cauza chlamydia, iar experții din Australia fac noi eforturi în direcția unui vaccin, pentru a încerca să salveze viețile drăguțelor animale.

Oamenii de știință australieni au început să vaccineze urșii koala din sălbăticie împotriva chlamydia, într-un trial clinic ambițios în Noul Wales de Sud, scrie The Associated Press. 

Obiectivul lor este să testeze o metodă pentru a proteja aceste animale marsupiale împotriva unei boli extrem de răspândite, care cauzează orbire, infertilitate și deces. 

Chlamydia „ucide urșii koala, deoarece ei se îmbolnăvesc atât de rău, încât nu mai pot urca în copaci pentru a se hrăni sau pentru a scăpa de prădătorii lor, iar femelele pot ajunge să fie infertile!, a declarat Samuel Phillips, microbiolog de la University of the Sunshine Coast, cel care a ajutat la dezvoltarea vaccinului împotriva Chlamydiei. 

Obiectivul inițial al oamenilor de știință este să captureze, să vaccineze și să monitorizeze aproape jumătate din populația de urși koala din regiunea Northern Rivers a Noului Wales de Sud, ceea ce înseamnă vaccinarea a aproape 50 de animale. 

Siguranța și eficacitatea unui vaccin în doză unică, lucru care a fost special conceput pentru koala, au fost testate anterior, prin vaccinarea a câteva sute de urși koala puși în libertate din centrele unde fuseseră adăpostiți. 


Fotografie de la Flip Side: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-salbatic-koala-erbivor-mamifer-2590768/ 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe