Newsflash
ACTUALITATE Știri

Asociația Blondie a efectuat 200 de zboruri medicale în ultimii 4 ani

de Magdalena Tănăsescu - apr. 9 2024
Asociația Blondie a efectuat 200 de zboruri medicale în ultimii 4 ani

Peste 700 de copii au beneficiat, din 27 martie 2020, de 200 de zboruri medicale sprijinite de Asociația Blondie, fără de care afecțiunile lor nu ar fi putut primi un tratament corespunzător.

Cei mai mulți dintre copiii transportați, aproximativ 80%, au avut vârsta de până la 1 an. Aceștia sufereau de malformații cardiace complexe, malformații digestive, renale, pulmonare, neurologice, afecțiuni oncologice, boli rare sau necesitau un transplant de organe.

 

Cu ajutorul a peste 7 milioane de euro investiți în organizarea zborurilor medicale, micuții din România au ajuns în spitale din Italia, Germania, Franța, Spania, Austria, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, Israel și Elveția. Fiecare zbor are un cost cuprins între 20.000  și 50.000 de euro.

 

„200 nu este un număr. 200 este despre normalitate, despre efort, despre a lucra împreună, despre iubire. În patru ani, câți au trecut de la primul zbor organizat de noi, nu am spus niciodată NU, chiar dacă lumea a fost în pandemie sau dacă la graniță a fost război. De asta, azi am vrut să fie despre ei, despre copiii cu care am zburat, să le spunem numele și să onorăm fiecare viață indiferent de greul cu care vine”, a declarat Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie.

 

Pentru perioada următoare, Asociația Blondie dorește să achiziționeze o ambulanță aeriană, dotată cu toate echipamentele medicale necesare fiecărei afecțiuni, cu o echipă de medici și asistente specializați să acorde îngrijire de urgență în aer și, mai ales, gratuită pentru pacienți.

 

Despre reușitele Asociației Blondie de-a lungul timpului mai puteți citi în următoarele articole:

Zboruri pentru șanse la viață

Până la cer și înapoi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe