Newsflash
Știri

Aproape 4.000 de persoane imunizate la Maratonul vaccinării organizat de UMF Cluj-Napoca

de Dorina Novac - mai 17 2021
Aproape 4.000 de persoane imunizate la Maratonul vaccinării organizat de UMF Cluj-Napoca

La Maratonul vaccinării anti-COVID din Cluj-Napoca, care a avut loc în weekend, la Sala Polivalentă, s-au vaccinat 3.900 de persoane – clujeni, persoane din alte județe și cetățeni străini.

Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00 şi până luni, 17 mai, la ora 8:00.

maratonul vaccinarii Cluj-Napoca

Potrivit reprezentanților UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul.

Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Maratonul vaccinarii Cluj-Napoca 2

„S-au vaccinat de la tineri de 16 ani și până la seniori, cea mai în vârstă persoană vaccinată având vârsta de 97 de ani. De asemenea, foarte mulți cetățeni străini, din țările Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în țară și au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat.

Toate persoanele care s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! au fost programate la rapel, care se va desfășura în aceeași locație, în perioada 4-7 iunie.

„Procesul de vaccinare a decurs așa cum ne așteptam și fără incidente. Țin să menționez că, la așa un număr mare de persoane vaccinate, nu s-au înregistrat reacții adverse severe. Fiecare pacient vaccinat reprezintă un succes împotriva pandemiei și ne bucurăm că oamenii au înțeles că vaccinarea este cea mai sigură și simplă cale prin care putem învinge această boală”, a precizat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe