Cercetătorii de la Weill Cornell Medicine și cei de la New York Presbyterian au descoperit că o aplicație de terapie cognitiv-comportamentală autoghidată, numită Maya, a redus semnificativ anixetatea în rândul adulților tineri.
Scăderea simptomelor anxietății a fost semnificativă din punct de vedere clinic și statistic, la șase săptămâni. În plus, ameliorarea simptomelor anxioase a continuat și pe o perioadă de 12 săptămâni de follow-up, iar îmbunătățirile au fost similare cu cele din studiile efectuate pe medicamente împotriva anxietății, potrivit Medical Xpress.
Studiul ce a avut în prim plan aplicația a fost publicat la 20 august a.c. în JAMA Network Open*. Cercetătorii și-au propus să vadă modul în care adulții tineri (persoane cu vârsta între 18 și 25 de ani) răspund la terapia cognitiv-comportamentală de pe urma aplicației Maya. Cercetătorii de la Weill Cornell Medicine au început încă din 2019 să dezvolte această aplicație, în colaborare cu membrii de la Weill Cornell Information Technologies & Services.
Aproape toate persoanele dintre cele 59 înrolate în studiu (98%) au participat la cele șase săptămâni, atât cât a durat studiul, și au completat, în medie, aproximativ 11 dintre cele 12 sesiuni de intervenție din categoria terapiei cognitiv-comportamentale.
Chiar dacă aplicația Maya nu este un înlocuitor pentru psihoterapeut sau psiholog, ea învață utilizatorii anumite strategii bazate pe terapia cognitiv-comportamentală. Aplicația oferă anumite instrumente și feedback în timp real, care pot ajuta la reducerea stresului și la ameliorarea gândurilor negative.
*https://medicalxpress.com/journals/jama-network-open/
https://medicalxpress.com/news/2024-08-cognitive-behavioral-therapy-app-shown.html
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe