Newsflash
Apariții editoriale

Mic manual de nutriție

de Dr. Laura Davidescu - aug. 28 2020
Mic manual de nutriție

Volumul „Îndreptar de nutriţie și metabolism”, apărut sub redacţia lui Dan Mircea Cheţa la Editura Medicală, adună informaţii utile și foarte bine documentate, referitoare la teme precum nutriţia și metabolismul.

Indreptar de nutritie

După o recapitulare punctuală a noţiunilor de bază, colectivul de autori trece la „disecţia” stilului de viaţă, cu exemplificarea rolului alimentaţiei în prevenirea diferitelor afecţiuni.

        Chiar și pentru un medic sau asistent cu specializare în nutriţie și dietetică se vor găsi informaţii interesante, cum ar fi, de exemplu, scala antioxidantă a alimentelor sau listele exhaustive cu propuneri de meniuri pentru mesele principale ale zilei, astfel încât medicul sau dieteticianul să-i poată oferi pacientului său rapid inspiraţie pentru conturarea unor mese sănătoase, cu gastrotehnie adecvată.

        Sunt tratate apoi marile patologii legate de alimentaţia nesănătoasă, precum obezitatea, sindromul metabolic, hiperuricemiile, tulburările de metabolism lipidic, nutriţia în bolile digestive, neomiţând malnutriţia, o problemă care apare insidios, dar din ce în ce mai frecvent atât la copii, cât și la pacienţii în vârstă. Un capitol aparte este dedicat diabetului zaharat, inclusiv celui gestaţional, o altă boală cu răspândire „epidemică” în rândurile populaţiei.

        De mare ajutor pentru medici credem că va fi și ultimul capitol al cărţii, care se referă la utilitatea studiilor clinice în nutriţie și metabolism. Veţi găsi informaţii esenţiale pentru a putea discerne corectitudinea datelor raportate de un producător din domeniul farmaceutic sau validitatea concluziilor dintr-un studiu din literatura de specialitate.

        În concluzie, credem că Îndreptarul reușește cu succes să-și adjudece un loc pe raftul cărţilor esenţiale pentru un medic de familie și că va deveni un volum de referinţă, ce va necesita curând o reeditare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe