Newsflash
ACTUALITATE Știri

Angajaţii caselor de asigurări de sănătate vor protesta pe 10 iulie

de Magdalena Tănăsescu - iul. 6 2023
Angajaţii caselor de asigurări de sănătate vor protesta pe 10 iulie

Angajații Caselor de asigurări de sănătate vor întrerupe lucrul timp de două ore pe data de 10 iulie, pentru a protesta faţă de ”salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate”.

Toţi angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) judeţene, a municipiului Bucureşti, dar și ai Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranţei Naţionale şi a Autorităţii Judecătoreşti vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore, pe data de 10 iulie, în intervalul 10:00-12:00.

Într-un comunicat transmis de Blocul Național Sindical și citat de Hotnews, Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate susține că principalul motiv al protestului este reprezentat de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea şi complexitatea activităţii prestate.

”Semnalăm, totodată, și o pierdere alarmantă a personalului calificat, dar şi reducerea drastică a numărului total de angajaţi, la nivel naţional, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe