Newsflash
Știri

Andrei Baciu, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

de Dorina Novac - ian. 24 2023
Andrei Baciu, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Unirea Principatelor Române este de fapt momentul în care s-au pus bazele statului modern, a precizat Andrei Baciu.

Baciu

„De la reforma agrară care a însemnat împroprietărirea a peste 400.000 de ţărani, până la reformarea justiţiei, creionarea unei noi legi electorale și reformarea sistemului sanitar (în timpul domniei sale, Carol Davila a avut mână liberă să contopească administraţiile sanitare din Moldova şi Ţara Românească, a creat instituţia medicilor de arondisment, a înfiinţat noi spitale, a instituit concursuri pentru toate funcţiile medicale și pus bazele presei medicale româneşti)”, a scris, într-o posatre pe Facebook, Andrei Baciu, secretar de stat din Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Unirea principatelor şi începutul României moderne

Acesta a mai subliniat că Alexandru Ioan Cuza a fost cel care a reușit să facă învăţământul primar obligatoriu, iar în timpul celor șapte ani de domnie au fost înființate Universitatea de la Iaşi și cea din Bucureşti.

„Reformele sunt cele care ne ajută să ne dezvoltăm și doar ele ne garantează modernizarea. Să nu uităm asta! La mulți ani, România!”, a mai scris Andrei Baciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe