Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ambulanțele SABIF, dotate cu scaune speciale pentru transportul pacienților supraponderali pe scări

de Magdalena Tănăsescu - sept. 21 2023
Ambulanțele SABIF, dotate cu scaune speciale pentru transportul pacienților supraponderali pe scări

Cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) au primit primele scaune speciale pentru transportul pacienților supraponderali pe scări.

Potrivit unui comunicat remis redacției, ambulanțele au fost echipate cu modelul de scaun Stair-PRO, grație unei donații făcute de Asociația Sothis din București. 

„Costul unui scaun Stair-PRO este de 5.000 euro, bugetul pentru această donație fiind de 25.000 euro. La nivelul municipiului București există 293 de ambulanțe, care ar trebui dotate cu scaune pentru pacienți supraponderali, în acest scop fiind nevoie de un buget total de aproximativ 1,5 milioane de euro”, se menționează în comunicat.

Scaunul de scară Stair-PRO este dedicat pacienților cu răni ușoare, pacienților supraponderali și, în general, tuturor pacienților la care transportul este realizat în principal pe trepte. Este dovedit științific că acest model de scaun reduce riscul de rănire a operatorului, astfel că utilizatorii modelului Stair-PRO au mai puțin stres fizic și risc de răni la spate decât operatorii oricăror alte scaune.

„Sunt din ce în ce mai multe cazuri de persoane supraponderale care sunt greu de transportat. Cum echipajul este de regulă format dintr-o asistentă medicală și un ambulațier, transportul pacienților pe scări este extrem de îngreunat, însă cu ajutorul scaunelor Stair-PRO va fi eliminat efortul de transport, oferind siguranță pacienților”, a declarat Alis Grasu, director SABIF.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe