Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: România are nevoie de 2.000 de ambulanțe noi

de Magdalena Tănăsescu - feb. 14 2024
Rafila: România are nevoie de 2.000 de ambulanțe noi

Staţiile de salvare judeţene au nevoie de 2.000 de ambulanţe noi, deoarece parcul auto este îmbătrânit, susține ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit. Cu siguranţă, la nivel naţional avem nevoie de 2.000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene”, a spus Rafila, citat de Agerpres

Acesta a adăugat că medicina de urgenţă este parte a sistemului de sănătate şi a subliniat că ministerul e preocupat de dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

„E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara, am făcut apel la directorii staţiilor de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinii de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe