Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Alergiile pot fi identificate în baza ADN-ului

de Magdalena Tănăsescu - iun. 28 2023
Alergiile pot fi identificate în baza ADN-ului

Predispoziția la alergii poate fi influențată de factori genetici, reiese dintr-un nou studiu realizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității Pennsylvania.

Studiul a implicat analiza datelor provenite de la un eșantion mare de pacienți cu diferite tipuri de alergii. Prin utilizarea metodelor avansate de secvențiere a ADN-ului și analiză a datelor, cercetătorii au identificat anumite variații genetice care sunt asociate cu o predispoziție crescută la dezvoltarea alergiilor.

O descoperire-cheie a studiului pune accent pe legătura dintre anumite gene și dezvoltarea alergiilor la polen și alergiile sezoniere. Au fost identificate anumite mutații genetice care pot crește sensibilitatea sistemului imunitar la alergeni specifici, cum ar fi polenul. 

Aceste descoperiri pot explica de ce unii oameni sunt mai susceptibili la alergii sezoniere decât alții, se menționează în studiul citat de site-ul stiri.tvr.ro

Pe lângă legătura cu alergiile sezoniere, cercetarea a evidențiat, de asemenea, influența genelor în cazul alergiilor alimentare. Anumite gene au fost identificate ca având un impact asupra dezvoltării intoleranței alimentare și a reacțiilor alergice la diverse alimente. 

Potrivit Agenției Europene de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI), peste 150 de milioane de europeni suferă de alergii cronice.

Un raport publicat de aceeași autoritate arată că prevalența alergiilor va ajunge la patru miliarde de persoane până în 2050. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe