Newsflash
ACTUALITATE Știri

Al doilea parc de mesteceni va fi amenajat în proiectul Plantați în amintire

de Florentina Ionescu - mai 13 2024
Al doilea parc de mesteceni va fi amenajat în proiectul Plantați în amintire

Asociația Zi de Bine amenajează în București cel de-al doilea parc de mesteceni, în cadrul proiectului „Plantați în amintire”.

Asociația continuă proiectul „Plantați în amintire” și amenajează în București cel de-al doilea parc de mesteceni, în memoria persoanelor dragi, trecute în neființă. Parcul va fi amplasat în sectorul 6 din Capitală, în continuarea celor 100 de copaci plantați în 2023 și se va întinde pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, pe care se vor planta alți 200 de mesteceni, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Asociația Zi de Bine a adunat deja peste 700 de povești în parcuri deschise în Lugoj, Constanța, Oradea sau Brașov. În continuare, cei care au pierdut pe cineva drag pot să adopte un copac în memoria acelei persoane, la București. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către povestea de viață a persoanei dragi, ce poate fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro

Totodată, la București, în cadrul Centrului Comunitar Zi de BINE, se vor organiza și grupuri de suport pentru persoanele care trec prin doliu, o altă parte importantă și sensibilă a acestui proiect. Într-un spațiu sigur și intim, un psihoterapeut va ghida o serie de întâlniri, în grup restrâns, despre cum facem față pierderii, despre tipuri de doliu, furie, vinovăție și rușine, frica de moarte, despre faptul că nu există reguli cu privire la ce să simți sau să nu simți atunci când pierzi pe cineva drag. Pentru mai multe informații, persoanele interesate pot trimite un email pe adresa contact@zidebine.ro

Proiectul, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine. 

„Această inițiativă reprezintă încă un pas în misiunea noastră de a aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag. Fiecare copac va deveni o amintire vie, un simbol al iubirii și recunoștinței noastre față de cei care ne-au marcat existența. Ne dorim ca parcul de mesteceni să devină o oază de liniște și delicatețe în mijlocul agitației urbane”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

După inaugurare, parcul va fi administrat de Primăria Sectorului 6, prin serviciul ADPDU. 

„Orice proiect de regenerare urbană este binevenit în Sectorul 6. Cu atât mai mult cu cât acesta vine din partea societății civile. Pe noi nu ne costă nimic, iar comunitatea beneficiază de un spațiu curat, amenajat, unde să petreacă timp liber. De data aceasta, vorbim despre 2.500 mp de teren, unde Asociația Zi de Bine continuă proiectul „Plantați în amintire”, care se adaugă altor 1.500 mp amenajați anul trecut, în cadrul aceluiași proiect de suflet. Le mulțumim reprezentanților asociației că au ales ca în București să facă treabă alături de noi. Și să nu uităm că Sectorul 6 face parte din Alianța Orașelor Verzi, iar recuperarea spațiilor abandonate este o preocupare a mea permanentă", a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Plantați în amintire” și să planteze un copac, pot găsi AICI mai multe informații și pot urma pașii către donație. 

Proiectul a fost demarat în anul 2022, iar până în prezent au fost plantați peste 700 de arbori în șapte astfel de parcuri, la Lugoj, Oradea, Brașov, București, Constanța și Târgu-Mureș. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe