Newsflash
Advertorial

Află de la Dr. Cezar cum poți avea grijă de inima ta

de - mar. 20 2023
Află de la Dr. Cezar cum poți avea grijă de inima ta

Conform unui studiu recent al OMS, hipertensiunea arterială este unul dintre factorii principali de deces prematur la nivel global, iar grija preventivă pare să fie cea mai ușoară modalitate de a o combate, deși și cea mai neglijată. Din fericire, tehnologia avansează pe zi ce trece. (P)

Cardiolog nonconformist, pasionat de nutriție, sport și psihologie, Dr. Cezar promovează prin prezența lui în mediul online și nu numai un stil de viață sănătos, o abordare holistică a medicinei și importanța prevenției. Conform unui studiu recent al Organizației Mondiale a Sănătății, hipertensiunea arterială este unul dintre factorii principali de deces prematur la nivel global, iar grija preventivă pare să fie cea mai ușoară modalitate de a o combate, deși și cea mai neglijată. Din fericire, tehnologia avansează pe zi ce trece, iar grija pentru inimă nu mai înseamnă de mult programări și vizite stresante la medic. Doctor Cezar ne explică de ce.

Infographic_Cardiologist_Press 1

Ce și cum putem măsura singuri? Când este nevoie de o vizită la medic?

Tensiunea arterială, unul dintre cei mai importanți indicatori pentru sănătatea inimii, poate fi astăzi măsurată cu acuratețe chiar și acasă sau în vacanță, cu ajutorul HUAWEI WATCH D, primul ceas EKG certificat ca dispozitiv de tip medical. Ceasul are integrați senzori EKG de înaltă performanță, care fac posibilă verificarea inimii în orice moment al zilei. Pe lângă funcția de EKG, HUAWEI WATCH D are un senzor de înaltă performanță care înregistrează cu acuratețe schimbările în tensiunea arterială.

HUAWEI-Watch-D

Astfel de dispozitive ne ajută să prevenim posibile probleme de sănătate ale inimii. Prin aplicații ca HUAWEI Health, HUAWEI oferă o alternativă stresului asociat programărilor și drumurilor la doctor. Astfel, după doar un minut de „testare” a tensiunii arteriale, persoana testată se va încadra în una din cele 3 categorii posibile ca rezultat, diferențiate și prin culori:

  1. Verde – tensiunea arterială încadrată în categoria verde înseamnă o tensiune perfect normală, nefiind necesară nicio acțiune ulterioară.
  2. Galben – în categoria galben intră persoanele cu o tensiune ușor în afara limitelor normale, iar recomandarea este să se repete testul într-un moment mai odihnit.
  3. Roșu – se recomandă vizita la un medic specialist pentru o analiză mai complexă a sănătății inimii.

Infographic_Cardiologist_Press 2

Sfaturi pentru o inimă sănătoasă: Care este momentul potrivit pentru a ne testa tensiunea arterială?

„Acum. Cel mai potrivit moment pentru a preveni eventuale probleme de sănătate este momentul prezent. Într-o lume în care controlul sănătății este atât de facilitat de evoluția digitală, cu cât ne verificăm mai devreme și mai des starea de sănătate, cu atât putem interveni mai din timp când apar schimbări în sistemul nostru cardiovascular. Prevenția, alături de un stil de viață sănătos, este primul semn de grijă față de propria persoană” - Dr. Cezar.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe