La 21 noiembrie, Viaţa Medicală a organizat un eveniment știinţific axat pe categorii de patologii des întâlnite în practica medicală, care a reunit un număr important de participanţi.
Actualităţile din bolile cardiovasculare, digestive și respiratorii au fost temele abordate în cele trei sesiuni ale noii reuniuni medicale organizate de Viaţa Medicală în parteneriat cu MedicHub care s-a desfășurat la 21 noiembrie, la Enayati Medical City. Evenimentul a fost coordonat de prof. dr. Camelia Diaconu. Aceasta a moderat și prima sesiune a conferinţei, cea dedicată patologiei cardiovasculare. Participanţii, medici interniști, dar și medici de familie, au putut afla informaţii preţioase despre rolul rezonanţei magnetice cardiovasculare în practica medicală curentă, precum și noutăţile pe care le aduce ghidul Societăţii Europene de Cardiologie în ceea ce privește fibrilaţia atrială, document publicat de numai câteva luni.
Următoarele sesiuni, dedicate patologiilor digestive și respiratorii, au fost cel puţin pe atât de interesante, acestea fiind moderate de prof. dr. Mariana Jinga și prof. dr. Raluca Costache (patologie digestivă), respectiv de șef de lucrări dr. Ștefan Dumitrache Rujinschi. Astfel, medicii s-au pus la curent cu feţele ascunse ale terapiei biologice moderne, legătura dintre microbiom și cancerul colorectal, dar și cu provocările diagnostice în tuberculoză sau afectarea cardiovasculară în apneea în somn.
A existat multă interactivitate din partea auditoriului, adesea participanţii adresând întrebări și cerând speakerilor-cadre universitare soluţii concrete, de aplicat în cabinet, în lipsa explorărilor de fineţe, pentru a putea depista sau suspecta din timp patologii grave. Semn că este mereu nevoie de comunicare și colaborare între medici și că Viaţa Medicală, prin evenimentele organizate și volumele știinţifice publicate anual, reușește să fie un liant între profesioniștii în Sănătate.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe