Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Abordare nouă în tratamentul acneei

de Florentina Ionescu - iul. 7 2023
Abordare nouă în tratamentul acneei

Tratamentele existente în prezent pentru acnee nu sunt eficiente în cazul anumitor pacienţi, iar multe terapii pot produce efecte adverse nedorite. Acum, însă, un studiu* nou vine cu vești bune în acest domeniu.

Un plasture cu microace poate fi de ajutor pentru persoanele care se luptă să ţină acneea sub control. În loc să utilizeze antibiotice, dispozitivul eliberează nanoparticule care distrug bacteriile (Propionibacterium acnes) cauzatoare de acnee, atunci când este declanșat prin expunerea la ultrasunete. 

Plasturele special a fost dezvoltat de o echipă de la Universitatea din Hong Kong, condusă de profesorul Kelvin Yeung. Acele de dimensiuni extrem de mici conţin nanoparticule dintr-un material cunoscut, cum ar fi o reţea metalică pe bază de zinc. 

Odată ce aceste particule au fost eliberate în pielea pacientului infectat cu Propionibacterium acnes, zona respectivă este supusă unui tratament cu ultrasunete. La rândul lor, ultrasunetele determină particulele să producă specii reactive de oxigen, care ucid aceste bacterii. 


Surse articol:
*https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.adf0854#bibliography
https://newatlas.com/medical/microneedle-patch-ultrasound-acne-bacteria/ 


Notă autor:

Sursă foto: Universitatea din Hong Kong

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe