Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

A treia ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie are loc în iulie

de Florentina Ionescu - mar. 14 2024
A treia ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie are loc în iulie

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie.

Evenimentul este organizat de Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Facultatea de Medicină din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Societatea Portugheză de Psihiatrie și Sănătate Mintală și Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România, se arată pe o rețea socială. Școala de Vară de Psihopatologie va avea loc în perioada 21-27 iulie 2024 la Păltiniș, județul Sibiu. 

Esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru 

Psihopatologia este esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru prin studiul sistematic al experiențelor subiective și conștiente ale pacientului, reprezentând fundamentul pe care se bazează diagnosticul și clasificarea entităților patologice în psihiatrie, spun organizatorii. 

Primele două ediții ale acestei școli de vară au reunit tineri psihiatri din toate centrele universitare din România. Aplicanții au beneficiat de o serie de resurse bibliografice pentru a se familiariza cu terminologia psihopatologiei fenomenologice. În plus față de contribuția remarcabilă adusă de lectorii naționali și internaționali, participanții au avut ocazia de a colabora și lucra în echipe. Cele mai bune prezentări au beneficiat de recunoaștere prin acordarea premiului „Mircea Lăzărescu”. 

„Suntem încrezători că ediția din acest an va reprezenta o experiență unică și va aduce atât informații valoroase, cât și oportunități de networking pentru participanți, într-un cadru plin de istorie și atmosferă prietenoasă, la Păltiniș”, au transmis organizatorii. 

Ediția din acest an se bucură de sprijinul Secțiunilor de Psihopatologie ale European Psychiatric Association (EPA) și World Psychiatric Association (WPA). Mai multe detalii puteți găsi accesând pagina: e-psihiatrie.ro.


Notă autor:

Sursa foto-simbol: imagine generată cu AI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe