Newsflash
Știri

A fost ales președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România

de L. Budin - dec. 4 2023
A fost ales președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România

Dr. Florin Lăzărescu a fost ales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, cu 79,67% din totalul voturilor valabil exprimate de membrii Adunării Generale Naționale a CMSR.

Printre obiectivele asumate de noul președinte al CMSR se numără consolidarea rolului Colegiului în relația cu forurile decizionale interne și internaționale, pentru protejarea drepturilor și intereselor profesionale ale medicilor stomatologi din România, având ca priorități facilitarea accesului tuturor pacienților români la serviciile stomatologice precum și clarificarea cadrului de funcționare și reglementare a profesiei, se arată într-un comunicat. 

 

Construcție și progres

Echipa condusă de dr. Florin Lăzărescu asigură reprezentarea echilibrată a practicienilor și mediului universitar, beneficiind de sprijinul masiv din partea comunității medicilor stomatologi, a căror prezență la votul pentru conducerea CMSR a fost de șase ori mai mare față de alegerile precedente în marile orașe. 

Urmează patru ani de construcție și progres. CMSR trebuie să își asume un rol activ în plan social și în relația cu autoritățile. Misiunea noastră, a noii conduceri, este să ne asigurăm că vocea stomatologilor va fi auzită atât de instituțiile statului român, pe a căror cooperare loială contăm, cât și de partenerii internaționali. Vrem să implementăm reformele necesare și să ne asigurăm că acestea vor fi durabile”, a afirmat dr. Florin Lăzărescu. 

Dr. Florin Lăzărescu este Secretar General al Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD), organizație pe care anterior a condus-o ca președinte, precum și membru fondator și Secretar General al Societății de Stomatologie Estetică din Romania (SSER).

Este  autor a numeroase lucrări de specialitate pe tema stomatologiei și al cărții „Incursiune în estetica dentară”, publicată și distribuită în 10.000 de exemplare. Ca o recunoaștere a muncii sale, în 2015, Quintessence a publicat volumul „Comprehensive Esthetic Dentistry” în limba engleză, urmat, în 2017, de ediția în limba chineză. Practica sa este una bazată din punct de vedere estetic, cu accent pe procedurile de restaurare din ceramică integrală și stomatologia estetică.

Mi-am asumat candidatura la funcția de președinte al CMSR pentru că decalajul dintre acest organism și membrii săi devenea din ce în ce mai mare. Calitatea serviciilor stomatologice din România este deja comparabilă cu cea din Occident. Iar asta se datorează fiecăruia dintre voi (n.r. medicii stomatologi), cei care ați ales să practicați și să investiți în cabinetele voastre, pentru a oferi servicii de înaltă calitate în comunitățile din care faceți parte. A venit timpul ca și CMSR să se ridice la nivelul medicilor pe care îi reprezintă și să le apere interesele legitime”, a spus dr. Florin Lăzărescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

 

Componența biroului executiv

Componența biroului noului Birou Executiv Național al CMSR este următoarea: 

  • Președinte: dr. Florin Lăzărescu; 
  • Vicepreședinți: assoc. prof. dr. Bogdan Bâldea, dr. Rareș Buduru, șl. Dr. Luminița Oancea, dr. Smărăndița Păcuraru; 
  • Secretar General: dr. Dan Căminescu; 
  • Trezorier: dr. Mariana Cărămidă.

 

Pași pentru progresul stomatologiei 

Pentru alegerile în cadrul CMSR, echipa coagulată în jurul dr. Florin Lăzărescu a propus comunității medicilor stomatologi platforma de dezbateri și dialog „Progresul începe cu un pas în față”. În urma consultărilor cu stomatologii din întreaga țară, au fost asumate mai multe obiective, pentru a fi îndeplinite de noua echipă de conducere a CMSR:

  • Asigurarea finanţării serviciilor stomatologice din fonduri publice; 
  • Atragerea fondurilor europene în sistemul de medicină stomatologică; 
  • Reformarea şi consolidarea sistemului de Educaţie Medicală Continuă prin stimularea calităţii procesului educaţional; 
  • Sprijinirea şi orientarea studenţilor din anii terminali şi a absolvenţilor pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei lor profesionale; 
  • Derularea de programe pentru facilitarea accesului tuturor pacienţilor români la serviciile stomatologice; 
  • Elaborarea unui mecanism financiar bancar eficient şi atractiv de creditare a firmelor din domeniul medicinei dentare; 
  • Elaborarea şi implementarea unei strategii coerente la nivel naţional în ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul afecţiunilor stomatologice; 
  • Reconectarea reprezentanţilor medicilor stomatologi din România la forurile decizionale internaţionale, ale Uniunii Europene şi ale României; 
  • Calibrarea echitabilă a sistemului de acces la specializări între medicii străini şi medicii români.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe