Pe 4 septembrie, la nivel mondial este celebrată „Ziua desertului suplimentar” (Eat an Extra Dessert Day), scopul acestei sărbători fiind acela de a încuraja oamenii să se răsfețe cu deserturile preferate, fără a se simți vinovați.
Deserturile există, probabil, încă de când omenirea a descoperit mierea în sălbăticie. Știm că înghețatele au început să apară în jurul anului 3.000 î.Hr., iar zahărul a fost folosit în India înainte de anul 500 î.Hr., ajungând în Europa în secolul al XII-lea.
„De-abia pe continentul european prezența deserturilor la masă a început să devină un lucru cu adevărat important. Ca urmare, profitați de această zi pentru a vă răsfăța cu acel desert suplimentar, fără a simți un sentiment de vină”, se menționează pe site-ul https://www.internationaldays.co/.
Pe parcursul timpului, unele deserturi au fost inspirate sau dedicate unor personalități celebre, cum ar fi tortul Pavlova, perele Melba sau crêpes Suzette.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe