Newsflash
Știri

1.700 de persoane, vaccinate în Călărași prin Caravana Crucea Roşie

de Dorina Novac - iun. 9 2021
1.700 de persoane, vaccinate în Călărași prin Caravana Crucea Roşie

Un număr de 1.700 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în Călăraşi, prin intermediul caravanei de vaccinare organizată de Crucea Roşie Română și BCR Asigurări de Viață VIG.

Crucea rosie romana

„Crucea Roșie Română, prin filiala Călărași, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Călărași și cu sprijinul BCR Asigurări de Viața Vienna Insurance Group, au dat startul pe 20 mai Caravanei de Vaccinare, un centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Crucii Roșii Române.

Cu o rată de vaccinare sub media națională, în județul Călărași se găsesc 50 de comune cu un total de peste 300,000 locuitori, dintre care 60% în mediul rural, conform ultimelor date INSSE.

„De la începutul pandemiei, Crucea Roșie Română a fost în prima linie a luptei cu acest virus, am ajutat spitale, centre de carantină sau centre de vaccinare, am mers pe teren pentru a informa, a ajuta, a distribui materiale necesare în acest context. Eforturile noastre nu se opresc, însă. (...) Această caravană poate că nu va schimba semnificativ procente, însă va oferi șanse celor care altfel nu ar fi putut să aleagă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Caravana a pornit cu obiectivul de a crește gradul de informare cu privire la vaccinul împotriva COVID-19, oferind totodată acces facil la vaccin celor care doresc să se vaccineze, dar din diverse motive nu au reușit să o facă până acum. 

„1,700 persoane au fost vaccinate în cele aproape 3 săptămâni de la lansare, 15 comune cu satele aferente au fost vizitate de caravană și peste 5,000 de persoane au stat de vorbă cu voluntarii Crucii Roșii Române. Cei vaccinați sunt în procent de peste 70% din categoria de vârstă peste 65 de ani”, se arată în comunicat.

În cadrul unui sondaj realizat de echipa mobilă din cadrul caravanei, în ceea ce privește motivele pentru care nu s-au vaccinat până acum, cei peste 100 de respondenți au motivat inexistența unui centru de vaccinare într-o zonă apropiată.

Dintre cei vaccinați din categoria de vârstă 29-49 de ani, 90% au motivat că se vaccinează pentru a putea pleca în străinătate, în timp ce motivul principal pentru persoanele de peste 50 de ani este pentru a se proteja pe ei și familia de boală.

Caravana a început în data de 20 mai și va continua până la data de 18 iunie.

Numărul localităților crește

Pentru început au fost programate 15 comune cu satele aferente – Jegalia, Modelu, Ulmu, Ulmeni, Independența, Mitreni, Dragalina, Perișoru, Ștefan Vodă, Roseti, Ciocănești, Chiselet, Căscioarele, Spantov și Unirea, însă numărul localităților crește de la o zi la alta.

În fiecare localitate au fost vaccinate în medie 100-140 de persoane, cu precădere persoane în vârstă.

Din caravană fac parte două ambulanțe de tip A1 ale Crucii Roșii Române și un autoturism al filialei locale de Cruce Roșie.

Echipajul de vaccinare este format din medici specialiști de la DSP și de la Centrul de Vaccinare Călărași, alături de personal și voluntari Crucea Roșie Română, ce vor asigura triajul și completarea fișelor.

În funcție de recomandările medicilor și specialiștilor DSP, vaccinul care va fi administrat este unul dintre cele produse de Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe