Newsflash
Cultură

„Străzi deschise” se va desfăşura, alternativ, în mai multe zone din Bucureşti

de Florentina Ionescu - mai 3 2023
„Străzi deschise” se va desfăşura, alternativ, în mai multe zone din Bucureşti

În ultimul weekend din aprilie a început cel mai popular eveniment care se desfășoară în aer liber în Capitală: „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

Astfel, din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul Bucureștiului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale. Evenimentele acestea vor fi realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa oficială de Facebook

strazi deschise bucuresti

În primul weekend, Calea Victoriei a fost deschisă pentru pietoni (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), între orele 10:00 şi 22:00.

Programul artistic a cuprins numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca, precum și întâlniri cu artişti animatori pe picioroange.

„În următoarele weekenduri, pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai orașului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, «Străzi deschise» se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti”, a precizat Nicușor Dan.

strazi deschise bucuresti2

Anul trecut, peste 700.000 de bucureșteni au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artiști, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale.

Mai multe detalii despre program și organizare găsiți pe site-ul pmb.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe