Newsflash
ACTUALITATE Știri

„Solidaritatea Sanitară” va relua, din toamnă, acțiunile sindicale

de Magdalena Tănăsescu - iul. 10 2024
„Solidaritatea Sanitară” va relua, din toamnă, acțiunile sindicale

Pentru cea de-a doua parte a anului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România anunță noi proteste în care vor fi implicați angajații din Sănătate.

Potrivit unui anunț al federației, dezideratul principal îl reprezintă transpunerea „întocmai” a proiectului de lege a salarizării negociat cu Ministerul Sănătății la începutul anului. 

 

„Obișnuim să ne pregătim din timp pentru ce va să vină. Așa funcționăm, este parte a culturii noastre organizaționale. Prin urmare, avem deja demarate mai multe direcții de acțiune pentru a reprezenta în mod optim interesele membrilor de sindicat și ale angajaților din sistemul public de sănătate, în general”, se menționează în anunț. 

 

Liderii de sindicat susțin că este extrem de important ca toți angajații din sănătate să conștientizeze importanța acestui proiect și să-l susțină în toate formele posibile (inclusiv proteste). 

 

„Cele mai ample proteste sindicale desfășurate în Sănătate în această primăvară, de către Federația «Solidaritatea Sanitară», au avut între scopurile principale solicitarea adresată Guvernului, de adoptare a acestui proiect de lege (regăsindu-se între revendicări). Este important ca acest proiect de lege să fie transpus așa cum l-am negociat deoarece reprezintă forma prin care vor fi salvate sporurile pentru condiții de muncă, pe fondul limitării acestora introdusă prin PNRR. În al doilea rând, pentru că înseamnă o creștere reală a veniturilor salariale, respectiv a puterii de cumpărare a angajaților din sănătate”, precizează reprezentanții federației. 

 

Transpunerea proiectului conform negocierii asigură, totodată, o reașezare a ierarhiei salariale, conform cu principiile definite în proiectul de lege. De asemenea, elimină inechitățile și disfuncționalitățile actualei legi a salarizării.

 

„Ca de obicei, vom fi din nou nevoiți în această toamnă să strângem rândurile și să o luăm de la capăt cu tot ceea ce înseamnă acțiunile sindicale, fie că sunt proteste stradale, fie că sunt proteste online, fie că sunt proteste inovative. Doar împreună vom reuși!”, se mai spune în anunț. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe