Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 9 2017
Între ghilimele

Zilele trecute, agențiile de știri au consemnat că, în Germania, după ultimul caz de „pojar”, guvernul a decis ca părinții care nu-și vaccinează copiii să fie amendați cu vreo trei mii de euro. Având în vedere că acest „pojar” este aceeași febră eruptivă pe care presa noastră tolontanizată și aproximativă o numește peste tot numai „rujeolă”, ar fi momentul ca agasanta chestiune să fie tranșată, în sfârșit, tot în manieră nemțească. (M. G. C.)

 

O știre recentă ne avertiza că în jurul României roiesc companiile aeriene și că vor fi suplimentate cursele aeriene spre anumite destinații, respectiv vor fi adăugate noi destinații. Nu cred că știrea avea vreo legătură cu ceea ce se întâmplă la Romatsa, dar anunțul poate fi un motiv de bucurie pentru mulți români. Sper că și pentru cei care vor să călătorească pe ruta, deocamdată inexistentă, București–Sibiu. Poate vor fi și ei ajutați să nu mai fie obligați să zboare cu escală prin München sau Viena. (D. D. M.)

 

De mai multă vreme se crede că doctorii, când se îmbolnăvesc, fac afecțiuni atipice însoțite de complicații multiple, toate foarte greu ori imposibil de tratat și că ei înșiși, ca bolnavi, sunt dificili, insistenți, nemulțumiți și cam văicăreți. Câteva texte recente care amintesc, în treacăt, această chestiune delicată mai precizează și că bolnavii-medici au obiceiul să facă aluzii străvezii la unele principii de etică hipocratică și, mai mult decât atât, au pretenția să se vindece definitiv. Se pare că, deși nimeni nu își dorește să îngrijească bolnavi din corpul medical, situația nu va evolua de la rău spre mai rău pentru că, în general, se știe că este doar o chestiune de timp până când orice doctor devine pacient. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe