Newsflash
ACTUALITATE Știri

Îngrijirea tenului influențează pozitiv sănătatea mintală (studiu)

de Magdalena Tănăsescu - nov. 28 2023
 Îngrijirea tenului influențează pozitiv sănătatea mintală (studiu)

Potrivit unui nou studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science, îngrijirea tenului are nu doar un efect relaxant prin modularea activității parasimpatice, dar poate induce și emoții pozitive.

Conform noilor cercetări din domeniu, nu ar trebui subestimat potențialul ritualurilor de îngrijire a pielii de a conferi o senzație de liniște și încredere, având în cele din urmă un impact semnificativ asupra sănătății mintale. 

Deși efectul relaxant obținut este temporar, noul studiu subliniază modul în care se îmbunătățește starea de relaxare fizică a participanților la studiu, în comparație cu perioadele de repaus biologic.

„Este fascinant să observăm că îngrijirea pielii nu are doar un efect vizibil asupra aspectului extern, ci și o influență profundă asupra stării noastre mintale. Acest obicei le oferă oamenilor ocazia de a se concentra pe starea lor de bine. Alocând în mod conștient timp pentru curățarea, hidratarea și tratarea pielii noastre, creăm un moment în care ne putem deconecta de agitația rutinei noastre zilnice și ne putem reînnoi legătura cu sinele nostru”, susține dr. Luminița Enache, medic specialist dermatolog, într-un comunicat remis redacției.

Specialistul remarcă, totodată, că există o legătură profundă între mintea noastră și piele.

„Anumite afecțiuni ale pielii, precum acneea, eczema și psoriazisul, pot fi declanșate sau pot fi agravate de stres, anxietate și tensiune psihologică. În schimb, atunci când acordăm prioritate stării noastre mintale și alocăm timp pentru îngrijire personală, cum ar fi îngrijirea pielii, putem influența în mod pozitiv sănătatea pielii noastre”, se mai spune în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe