Newsflash
Știri

„Iași-Smart Healthy City”: proiect pentru digitalizarea serviciilor medicale

de Dorina Novac - iul. 15 2022
„Iași-Smart Healthy City”: proiect pentru digitalizarea serviciilor medicale

Marți, 12 iulie, a fost lansat proiectul Iași-Smart Health City, coordonat de Clusterul Regional Inovativ de Imagistică Moloeculară și Agenția de Dezvoltare Nord-Est.

Iasi-Smart Health City
Sursă imagine: Primăria Municipiului Iași // Facebook

„Proiectul este coordonat, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, de Clusterul Regional Inovativ de Imagistică Moleculară și Structurală Nord-Est (IMAGO-MOL) – o structură care a ajuns la peste 50 de membri și care a împlinit 10 ani de la înființare – și își propune să crească capacitatea organizațiilor neguvernamentale și a partenerilor sociali din Municipiul Iași de a se implica în formularea și dezvoltarea conceptului de Smart Health, în cadrul politicilor generale de implementare a conceptului de Smart City”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Cum poate digitalizarea să îmbunătățească tratamentul pacienților

Proiectul „Iași - Smart Health City” se desfășoară în perioada 15 iunie 2022 – 14 august 2023 și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Valoarea proiectului este de 423.272,50 lei, din care finanțarea nerambursabilă de 414.807,05 lei.

„Există deja și vor fi deschise și alte programe de finanțare nerambursabilă pentru digitalizarea serviciilor publice, inclusiv a celor medicale, dar cel mai important cred că este ca principalul beneficiar al acestor inițiative să fie pacientul. Proiecte precum „Iași - Smart Health City” vin să conecteze toate energiile și toți factorii care pot contribui la acest scop comun!”, a precizat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Printre activitățile care vor fi derulate pe parcursul acestui proiect se numără:

  • constituirea Grupului de Lucru Consultativ în domeniul strategiei locale de sănătate, cu accent pe conceptul de Smart Health;
  • organizarea de sesiuni de lucru pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte în domeniul Smart Health;
  • organizarea unor sesiuni de formare în domeniile Smart Health, Patient Empowerment și analiza politicilor publice locale;
  • cartografierea digitală a inițiativelor locale în domeniul Smart Health;
  • realizarea unei platforme de interacțiune cu cetățenii pentru monitorizarea și evaluarea independentă a politicilor și strategiilor la nivel local în domeniul sănătății;
  • organizarea unui hackathon pentru a genera și colecta inițiative de digitalizare a serviciilor medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe