Newsflash
Cultură

Weekend cultural la UMFST Târgu Mureş

de Dorina Novac - mar. 27 2023
Weekend cultural la UMFST Târgu Mureş

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş începe stagiunea de primăvară-vară a seriei de evenimente „Weekend cultural la UMFST”.

Programul este parte a proiectului „Arta ocupă orașul” realizat în baza parteneriatului dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și Universitatea Națională de Muzică din București.

concert

Evenimentul de deschidere este programat sâmbătă, 1 aprilie 2023, ora 19:00, în Sala Festivă UMFST Târgu Mureș, unde va avea loc concertul Ansamblului Clarino al Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub conducerea muzicală a profesorului și clarinetistului Emil Vișenescu.

Citește și: Târgu Mureș: protocol pentru un „Weekend cultural la UMFST”

Concertul se alătură, astfel, manifestărilor culturale și artistice dedicate comunității locale, proiect inițiat de UMFST G.E. Palade Târgu Mureș în luna iunie a anului trecut.

„De data aceasta, «Arta ocupă orașul» aduce în fața publicului mureșean recitalul cunoscuților artişti instrumentişti Clarino – interpreți la clarinet, un instrument cu adevărat fascinant atât pentru instrumentiști şi compozitori, cât și pentru iubitorii de muzică”, transmit reprezentanții universității.

Ansamblul, creat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în anul 2007, de către conf. dr. Emil Vișenescu, clarinetist de vârf al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, devine primul și singurul ansamblu din România consacrat clarinetului.

„Acesta deține câteva instrumente rare și unele chiar unice în țară, cum ar fi clarinetul piccolo în mib, clarinetul alto în mib, clarinet bas în sib sau cel contrabas în sib. Clarino a susţinut concerte de excepție la festivalurile internaţionale George Enescu, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Meridian şi Chei, abordând repertoriul vast al diferitelor genuri muzicale: simfonic, jazz sau contemporan”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universității.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea în prealabil a acestora.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe