Newsflash
Știri

Victor Costache solicită un plan de acțiune suplimentar în cazul gripei

de Dorina Novac - ian. 22 2020
Victor Costache solicită un plan de acțiune suplimentar în cazul gripei

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat specialiștilor în sănătate publică un plan de acțiune suplimentar pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă.

De asemenea, acesta a cerut și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus. 

medici

Astfel, un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni, astăzi, sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Amintim că săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal, iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale, scrie sursa citată.

Astfel, până la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a luat, ieri, decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unități de învățământ din București.

„Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă”, a transmis Ministerul Sănătății.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe