Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 160 cazuri de gripă, confirmate de la începutul sezonului

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 ianuarie 2020, ora 03:08

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat că s-a înregistrat debutul sezonului gripal. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire locală în județele Argeș, Brașov, Cluj și în București.

Potrivit unor informații oferite de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în perioada 6-12 ianuarie au fost raportate, la nivel național, 692 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent.

gripa pacienti

„La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 73.257, cu 19.5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (90.963) și de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657)”, scrie sursa citată.

De asemenea, au fost raportate 13 cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă, şi cu 18 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Totodată, au fost confirmate 165 cazuri de gripă, 19 cazuri de gripă cu virus AH3, 19 cazuri de gripă cu virus AH1, 20 cazuri de gripă A nesubtipat și 107 cazuri de gripă cu virus B.

Până la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Sursă imagine: https://www.rawpixel.com/

Etichete: infectii respiratorii gripa vaccin antigripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC