Newsflash
Internaționale

Vaccinuri contra Omicron: OMS cere cercetări suplimentare

de L. Budin - ian. 12 2022
Vaccinuri contra Omicron: OMS cere cercetări suplimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că sunt necesare mai multe cercetări, pentru a afla dacă vaccinurile anti-COVID-19 existente oferă o protecţie adecvată împotriva variantei Omicron.

O recentă notă de informare a OMS îşi propune să răspundă celor mai importante întrebări despre noua variantă a SARS-CoV-2, precum cele legate de severitatea, transmisibilitatea şi abilitatea sa de a evita protecţia oferită de vaccinurile existente. Organizația stabileşte, de asemenea, priorităţile pentru statele sale membre, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

vaccinare-covid

Însă la una dintre întrebările cheie - dacă este nevoie de un vaccin specific pentru Omicron – Organizația Mondială a Sănătății nu a putut oferi un răspuns precis:

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege mai bine abilitatea variantei Omicron de a evita protecţia oferită de vaccinurile anti-COVID-19 şi de imunitatea indusă de infecţie, dar şi răspunsurile specifice ale Omicron la vaccinuri”, se afirmă în nota OMS.

Unii producători de vaccinuri dezvoltă deja o nouă generaţie de seruri care vizează această tulpină extrem de contagioasă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe