Newsflash
Internaționale

Vaccinul Moderna, eficient şi sigur la copiii cu vârste între 6 şi 11 ani

de Dorina Novac - oct. 26 2021
Vaccinul Moderna, eficient şi sigur la copiii cu vârste între 6 şi 11 ani

Moderna a anunţat că vaccinul său anti-COVID a generat un răspuns imunitar puternic şi că a fost în general bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între şase şi 11 ani.

Compania farmaceutică americană intenţionează să trimită, în curând, datele autorităţilor de reglementare, scrie Agerpres.

Moderna

Moderna a precizat că vaccinul său anti-COVID-19 în două doze a generat anticorpi neutralizanţi la copii, iar siguranţa serului este comparabilă cu cea constatată anterior în cazul studiilor clinice la adolescenţi şi adulţi.

„Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) va lua marţi o decizie în ceea ce priveşte autorizarea serului produs de companiile concurente Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea la copii cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani”, transmite sursa citată.

Vaccinul anti-COVID produs de Moderna este autorizat pentru utilizare în regim de urgenţă în cazul adulţilor, iar recent a primit undă verde pentru administrarea unei a treia doze la anumite categorii de americani.

Cu toate acestea, FDA nu a autorizat încă vaccinul pentru a fi utilizat la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost raportate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe