Newsflash
Știri

Vaccinarea scade de 10 ori riscul de infectare cu SARS-CoV-2

de Dorina Novac - aug. 17 2021
Vaccinarea scade de 10 ori riscul de infectare cu SARS-CoV-2

Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces, de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în ATI și reduce de 10 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a prezentat, într-o conferință de presă, rezultatele unei analize preliminare privind eficiența vaccinului anti-COVID efectuat în România.

infectare SRAS-CoV-2

Datele au fost obţinute din perioada februarie-mai, interval care corespunde valului trei de infecție cu SRAS-CoV-2.

„La persoanele vaccinate cu schemă completă la mai mult de 14 zile, vedem că eficiența pentru prevenirea infecției este de 90,2%. Asta înseamnă că o persoană vaccinată complet este de zece ori mai protejată împotriva infecției decât persoanele nevaccinate”, a precizat medicul militar.

Potrivit lui, o persoană vaccinată cu schema completă are un risc de 12 ori mai scăzut de a ajunge în spital, de a se interna în cazul în care este testat pozitiv.

„Și dacă ne uităm la protecția oferită de prima doză, o singură doză de vaccin la mai mult de 14 zile de la această administrare, vedem o eficiență de 67% în prevenirea spitalizărilor, eficiență care crește la peste 92% în cazul în care vorbim de schema completă de vaccinare după un interval de 14 zile”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că eficiența schemei complete de vaccinare la peste 14 zile, pentru prevenirea deceselor, este de peste 93%, ceea ce înseamnă o reducere a riscului de deces de aproximativ 14 ori la persoanele care au fost vaccinate cu schema completă.

„Menționez că vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei COVID-19, scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în secția de terapie intensivă și reduce de 10 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2, asta însemnând teste pozitive, ceea ce înseamnă indiferent de forma de gravitate a bolii”, a explicat medicul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe