Newsflash
Apariții editoriale

Util în terapia copiilor cu tulburări de limbaj

de Psih. Alina Mirela Craiu - feb. 24 2023
Util în terapia copiilor cu tulburări de limbaj

Specialiștii care lucrează cu copii cu tulburări de învăţare pot găsi de-acum, în librării, primul volum din cartea „Logopedie aplicată” – apărută recent la Editura Medicală, București.

Coperta Logopedie copy

Este vorba de un ghid practic de exerciţii necesare în formarea și dezvoltarea limbajului expresiv.

Autoarea, Corina Oprea, este un om cu o vastă experienţă în lucrul cu copiii cu tulburări în dezvoltare și tulburări de scris și citit. În activitatea sa ca psiholog clinician a întâlnit numeroase situaţii cu care părinţii, copiii și specialiștii se confruntă în ceea ce privește învăţarea limbajului expresiv.

Una dintre cele mai mari dificultăţi cu care se confruntă un specialist este aceea de a nu avea materialele necesare pentru a-l putea ajuta pe copilul cu care lucrează. De aceea, autoarea și-a folosit determinarea și cunoștinţele acumulate prin practica psihologică și, după doi ani de muncă intensă, a reușit să își vadă visul împlinit. Acela de a ne oferi o lucrare de referinţă, un instrument de un real folos în terapia copiilor cu tulburări de limbaj.

Și exerciţii, nu doar teorie

În acest prim volum găsim și exerciţii, nu doar teorie. Aceste idei pe care autoarea le împărtășește cu noi vin să ne ajute în tratarea dificultăţilor de însușire a limbajului expresiv. Știind că dezvoltarea limbajului este influenţată de mai mulţi factori de care este important să ţinem cont în procesul terapeutic, Corina Oprea ne pune la dispoziţie, prin intermediul acestei cărţi, exerciţii menite să educe atenţia copilului, să îi dezvolte memoria, să educe mișcările articulatorii și respiraţia, să ajute la restabilirea fluenţei verbale.

Totodată, nu uită de importanţa auzului fonematic. Găsim în acest ghid exerciţii valoroase, prin care putem dezvolta auzul fonematic al copilului și capacitatea sa de discriminare a sunetelor, silabelor și cuvintelor.

Multitudinea de idei de care autoarea a dat dovadă în această lucrare ne arată de fapt experienţa personală în lucrul cu copiii cu tulburări de limbaj și creativitatea cu care a fost înzestrată. Odată cu apariţia acestui volum va fi mult mai ușor pentru noi, ca specialiști, să punem în aplicare planul de intervenţie și să îi ajutăm pe copiii care manifestă tulburări în dezvoltarea limbajului expresiv. Vi-l recomand cu drag!

Alina Mirela Craiu este psiholog clinician și psihopedagog logoped

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe