Newsflash
Internaționale

Un nou tratament anti-HIV, aprobat în Statele Unite

de L. Budin - feb. 3 2022
Un nou tratament anti-HIV, aprobat în Statele Unite

Agenția americană a medicamentului (FDA) a aprobat medicamentul Cabenuva - cabotegravir şi rilpivirină -, în doze administrate la fiecare două luni, pentru tratamentul infecţiei cu HIV-1.

Tratamentul este adresat adulţilor infectaţi cu HIV-1 (virusul imunodeficienţei umane de tip 1) care prezintă supresie virusologică, fără antecedente de eşec la tratament şi fără rezistenţă cunoscută sau suspectată la cabotegravir sau rilpivirină, relatează dpa, preluată de Agerpres.

hiv-tratament

Cabenuva este primul şi singurul tratament complet împotriva HIV cu eliberare prelungită şi a fost aprobat pentru prima dată de FDA în ianuarie 2021, pentru administrare o dată pe lună, la adulţii cu HIV cu supresie virusologică.

Recenta aprobare a FDA permite ca tratamentul Cabenuva să fie administrat lunar sau la două luni.

Cabotegravir şi rilpivirina cu acţiune prelungită sunt aprobate pentru utilizare la fiecare două luni în Canada sub numele de Cabenuva, iar în Uniunea Europeană, sub denumirea de Vocabria şi Rekambys.

ViiV Healthcare este majoritar deţinută de GlaxoSmithKline, împreună cu acţionarii Pfizer şi Shionogi Limited, precizează Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe